22 Οκτωβρίου 2013

Μήπως πράγματι οι υπουργοί είναι εξωγήινοι; (ξαναρωτάω...)

Δεν παρακολούθησα χθες την εκπομπή του Ν.Χατζηνικολάου, επειδή αρνούμαι από πολύ καιρό να ακούσω αυτά που λέει ο επαγγελματίας τηλεπωλητής, πολιτικός κι εσχάτως υπουργός (για 2η φορά μάλιστα), ιδιαίτερα από τότε που εντασσόμενος στη Ν.Δ. επιδεικνύει μια συμπεριφορά αυταρχική του ύφους «εγώ τα ξέρω όλα, εσείς μη μιλάτε γιατί δεν ξέρετε». Είναι παράδοξο, που όταν ήταν στο ΛΑΟΣ δεν είχε τόσο επιθετική συμπεριφορά! Εξάλλου, ούτε σε αυτό το blog, ούτε στα twits μου θα βρείτε να αναφέρω κάπου το όνομά του. Κι αυτό, επειδή πιστεύω ότι θα πρέπει να αρχίσουμε κάποια στιγμή να είμαστε επιλεκτικοί σε πολλά πράγματα, αν και θα χρειαστεί κάποιες φορές για λόγους απαραίτητης πληροφόρησης να παραβαίνουμε αυτόν τον κανόνα. Για χθες, δεν έκρινα ότι χρειαζόταν. Θα μου πείτε, ασχολούμαι με Βενιζέλο, Βορίδη και άλλους παρόμοιους… Σωστά, θα κοιτάξω να το διορθώσω! Με τον πρώτο, πάντως, ασχολούμαι επειδή τον θεωρώ ιδιαίτερα επικίνδυνο, εξαιτίας των νόμων που έχει κάνει και με φοβίζει το γεγονός ότι μπορεί να είναι ανάμεσα σε αυτούς που θα ασχοληθούν με την επικείμενη αναθεώρηση του Συντάγματος, κάτι που θεωρώ – λαμβανομένων υπόψη των πεπραγμένων του – ότι θα έχει ολέθριες συνέπειες για το δημοκρατικό μας πολίτευμα.

Όσον αφορά την εκπομπή του enikos - για να επανέλθω - φίλοι που παρακολούθησαν την εν λόγω εκπομπή με ενημέρωσαν ότι δεν έχασα κάτι, αφού επικεντρώθηκε κυρίως σε διαλόγους ανάμεσα στον καλεσμένο και σε προέδρους διαφόρων κλάδων, συλλόγων κλπ. Μάλιστα, μου είπαν, ότι αν είχα δει την εκπομπή και τη σχολίαζα από αυτό το blog, θα μπορούσα κάλλιστα να επαναλάβω τον ίδιο τίτλο που είχα και στο post/σχόλιο για την εκπομπή με το Στουρνάρα. Αυτό το κάνω, παρόλο που δεν την παρακολούθησα.

Έτσι, όλο το βράδυ έκανα zapping στα κανάλια που είχαν εκπομπές διαλόγου. Δηλαδή, στην εκπομπή του Βορίδη στο Mega με καλεσμένο τον Πρετεντέρη (ναι, ξέρω τι γράφω, μη με διορθώνετε), σε μια εκπομπή του Extra3 που παρουσίαζε μια δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου Αθηνών επικεντρωμένη στις 5 περιφέρειες του Νομού Αττικής και λίγο στη Ζούγκλα του Τριανταφυλλόπουλου.

Στο Mega το μήνυμα που πήγαινε να περαστεί ήταν ότι η κυβέρνηση κάνει αντίσταση στην τρόικα. Αναμενόμενο αυτές τις μέρες, καμία έκπληξη! Καμία έκπληξη και για τη συμπεριφορά του Βορίδη απέναντι σε όποιον (κυρίως όποιαν) είχε αντίρρηση σε όσα αυτός έλεγε. Η έκπληξη ήταν όταν είδα κάποιον που νόμιζα ότι είχε αποσυρθεί από τα κοινά: τον Παναγόπουλο, τον πρόεδρο της αείμνηστης ΓΣΕΕ. Ναι, τον υπερασπιστή των δικαιωμάτων των εργαζομένων! Ναι, κυκλοφορεί ακόμα ανάμεσά μας! Ίσως, μετά την καλή συμπεριφορά που επέδειξε απέναντι στο σύστημα, να του ετοιμάζουν κάποια θέση ως ανταμοιβή και αρχίζουν σιγά σιγά να μας τον θυμίζουν. Το μέλλον θα δείξει.
Στο Extra3 η δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου Αθηνών με επικεφαλής τον καθηγητή Στατιστικής κ.Πανά, έδειχνε προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ έναντι της ΝΔ (24% έναντι 18,6%), αλλά αυτό είναι αναμενόμενο στην Αττική. Εκεί που εξισορροπούν τα πράγματα είναι στην επαρχία. Το πιο εντυπωσιακό αποτέλεσμα ήταν στην Α΄Πειραιά, όπου η διαφορά των δυο αυτών κομμάτων είναι 18,5 μονάδες, ήτοι 29,6% ο ΣΥΡΙΖΑ έναντι 11,1% η ΝΔ, ενώ με το ίδιο ποσοστό 11,1% εμφανίζονται και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες. Εδώ η Χρυσή Αυγή (που παραμένει τρίτο κόμμα στο σύνολο της Αττικής) παίρνει το μικρότερο ποσοστό σε σύγκριση με τις άλλες 4 περιφέρειες, ήτοι 4,9%, όσο και το ΠΑΣΟΚ.
Τέλος, στην εκπομπή του Τριανταφυλλόπουλου, όποτε πήγαινα έπεφτα στο θέμα της ξανθιάς μικρής που βρέθηκε με την οικογένεια των τσιγγάνων (ή Ρομά κατά την έκφραση της εποχής…!) και το άλλαζα. Ένα θέμα, ενδιαφέρον μεν, που όμως η προβολή του έχει ξεφύγει σε υπέρτατο βαθμό κι έχει κουράσει τελικά, όπως είχε γίνει και με τη σύλληψη και τις παράνομες δραστηριότητες των μελών της Χρυσής Αυγής, θέμα που έχει πλέον σχεδόν εξαφανιστεί από τα κανάλια, μετά τη διαπίστωση από τα δυο κυβερνητικά κόμματα ότι όλες αυτές οι συνεχείς αποκαλύψεις, αφενός δεν μείωσαν τα ποσοστά του ακροδεξιού κόμματος στο βαθμό που ήλπιζαν, αφετέρου η όποια μείωση δεν κατευθύνθηκε προς αυτά ούτε κατά το ελάχιστον. Έτσι τώρα η προπαγάνδα έχει κατευθυνθεί προς τη σύγκρουση με την τρόικα, θέμα που διαδέχεται αυτό της Χρυσής Αυγής, που διαδέχτηκε αυτό του Success Story και που βάζω στοίχημα, ότι θα έχει την ίδια κατάληξη.


Τελικό συμπέρασμα από το χθεσινοβραδινό zapping ήταν ότι επρόκειτο για χάσιμο χρόνου, αφού θα μπορούσα να συνεχίσω και να τελειώσω ίσως το διάβασμα κάποιου από τα τρία βιβλία που προχωρώ συγχρόνως. «Προς γνώσιν και συμμόρφωσιν»! 
GreekBloggers.com