9 Απριλίου 2014

Αναζητείται πατριωτική ευθιξία (του Χρήστου Πασαλάρη)

Μια περίεργη εβδομάδα διανύουμε. Ο απόηχος της υπόθεσης Μπαλτάκου, όπως είναι φυσικό, δεν κοπάζει. Το προεκλογικό πυροτέχνημα της "εξόδου στις αγορές" με εφάπαξ έκδοση ομολόγου πυροδοτεί αντιπαραθέσεις. Και την Παρασκευή έρχεται το αφεντικό της κυβέρνησης, που φιλοδοξεί να γίνει και αφεντικό όλης της Ευρώπης.
Το κείμενο του Χρήστου Πασαλάρη που αναδημοσιεύω περιγράφει - κάνοντας ενδιαφέροντες ιστορικούς συνειρμούς - την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί αυτές τις μέρες σε μια χώρα, που παραδίδεται σε αυτούς που την επιβουλεύονται, επειδή δεν γεννάει πλέον ήρωες!ΤΗΝ ΕΡΧΟΜΕΝΗ Παρασκευή, 11 Απριλίου (με την ανεξιχνίαστη προβοκάτσια Μπαλτάκου να πλανάται, παραμονές εξόδου της Ελλάδας στις αγορές), επελαύνει για δεύτερη φορά στην Αθήνα η καγκελάριος Μέρκελ, σαν για να μας υπενθυμίσει ότι είναι το αυταρχικό αλλά και… πονόψυχο αφεντικό μας! Ποιος, όμως, αφελής επέλεξε αυτή την ημερομηνία; Αμείλικτη η ιστορία μας θυμίζει ότι σαν σήμερα, στις 6 Απριλίου του 1941, κάπου 200.000 χιτλερικοί, με 500 άρματα μάχης και 1.000 αεροπλάνα, εισέβαλαν στη ματωμένη Ελλάδα, τη μόνη σύμμαχο της Αγγλίας, αφού η τότε Ευρώπη (σημερινή Ευρωπαϊκή Ένωση) είχε υποκύψει σχεδόν αμαχητί στα νύχια του Χίτλερ...
Η «ΑΜΕΙΛΙΚΤΗ ΙΣΤΟΡΙΑ» μάς θυμίζει επίσης ότι στις 11 Απριλίου εκείνου του έτους οι Γερμανοί αξιωματικοί χαιρετούσαν ευλαβικά στο Ρούπελ τους πεσόντες γενναίους Έλληνες πολεμιστές. Και ότι λίγες μέρες αργότερα ο ίδιος ο Χίτλερ δήλωνε επί λέξει στο Ράιχσταγκ ότι «μόνον οι Έλληνες εξ όλων των αντιπάλων μου πολέμησαν με παράτολμο θάρρος και ύψιστη περιφρόνηση προς τον θάνατο»! Τις ίδιες ημέρες, ο έτερος πολέμαρχος της εποχής, ο Βρετανός πρωθυπουργός Τσώρτσιλ, δήλωνε επί λέξει: «Από εδώ και πέρα δεν θα λέμε ότι οι Έλληνες πολεμούν σαν ήρωες, αλλά ότι οι ήρωες πολεμούν σαν Έλληνες»!..


ΤΑ ΘΥΜΙΖΟΥΜΕ αυτά γιατί τα παρέλειψε ο πρωθυπουργός στην ομιλία της Τρίτης προς τα αφεντικά της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σ’ εκείνο το δείπνο με θέα την Ακρόπολη. Ευτυχώς που δεν ξέχασε να πει ότι «δύο παλικάρια» (εννοούσε τον Γλέζο και τον Σάντα) κατέβασαν τη χιτλερική σημαία από την Ακρόπολη, ανάβοντας έτσι την πρώτη σπίθα της πανευρωπαϊκής αντίστασης στον ναζισμό, που με τη μάχη της Κρήτης άλλαξε η πορεία του πολέμου. Παρέλειψε, όμως, το πιο σπουδαίο: Ότι δύο κορυφαίες προσωπικότητες της εποχής εκείνης -ο τότε πρωθυπουργός Αλέξανδρος Κορυζής και η διάσημη συγγραφεύς Πηνελόπη Δέλτα- έθεσαν τέρμα στη ζωή τους, ο μεν πρώτος στις 18 Απριλίου, όταν κατέρρεε το μέτωπο, η δε δεύτερη στις 27 Απριλίου, όταν οι χιτλερικοί κατέλαβαν την αδούλωτη Αθήνα… Τότε όμως υπήρχε πατριωτική ευθιξία, στον υπέρτατο βαθμό. Τότε!.. Τώρα;
ΑΣ ΕΛΘΟΥΜΕ όμως στα καθ’ ημάς: Ακολούθησαν, την περασμένη Τρίτη και Τετάρτη, τα αθρόα συγκαταβατικά «μπράβο» του Σόιμπλε και των λοιπών βαρόνων της Ε.Ε. για τις επιδόσεις της κυβέρνησης (την ώρα που το αστυνομικό δελτίο κατέγραφε δύο αυτοκτονίες ημερησίως)... Ακολούθησε το «πράσινο φως» για τη δόση των 8,3 δισ. αλλά και μερικά πρόσθετα χαλινάρια για τα απομένοντα δανεικά, ώσπου να αποφασίσουν οι ξένοι αφέντες (εκείνοι που οι πρόγονοί τους ζούσαν σε σπήλαια όταν ο Περικλής έστηνε τον Παρθενώνα) αν θα μας μαντρώσουν και με τρίτο μνημόνιο…
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΑΝ θυελλώδεις συνεδριάσεις στη Βουλή με τις αμελέτητες προτάσεις μομφής του ΣΥΡΙΖΑ και με τα κάτισχνα σε όγκο παραταξιακά συλλαλητήρια, αφού ο μονίμως υπνωτισμένος και ξεστρατισμένος λαός μας (πότε με το λιντσάρισμα του Αλβανού φονιά και πότε με τα βίντεο του Κασιδιάρη, προϊόντα υπόπτων μαγείρων με σκοτεινά σχέδια) δεν εννοεί να επικεντρωθεί ενωμένος στα καυτά εθνικά θέματα. Και πώς να μονιάσει όταν οι δημοσκοπήσεις φέρνουν τα δύο «μεγάλα κόμματα» ισοδύναμα προς τα κάτω, με άλλα 3-4 να οδεύουν προς το «δεκάρι», όπερ σημαίνει ότι βαδίζουμε ολοταχώς για νέο πολυκομματισμό και νέα πολυδιάσπαση προς μεγίστη ικανοποίηση της ξένης κατοχής!..
ΤΑ ΠΡΟΣΦΑΤΑ γεγονότα δείχνουν ότι ζούμε κάτω από ένα «νεο-απριλιανό» ολοκληρωτισμό που, αντί για τανκς, χρησιμοποιεί αυτή τη χειρότερη βουλή της νεότερης ιστορίας ως αυτόματη μηχανή παραγωγής πολυνομοσχεδίων. Η όποια αντίσταση είναι ακίνδυνη, οριακή και καλά χειραγωγημένη. Ο λαός μας, χαμένος μέσα στη μιντιακή ζούγκλα, προσμένει πότε επί τέλους η «μπροστάρικη» μειοψηφία των σκεπτόμενων Ελλήνων θα συσπειρωθεί για να κάνει το ύψιστο ποιοτικό άλμα. Μιλάμε για τους σιωπηλούς ψηφοφόρους (χιλιάδες από αυτούς θα απόσχουν από τις ευρωεκλογές του Μαΐου) που θα φέρουν τη μεγάλη αλλαγή στο πολιτικό σύστημα και θα αφήσουν με το στόμα ανοιχτό τους παραδοσιακούς ηγέτες. Ιδίως τους «μπαγιάτηδες» που συμβουλεύουν, με μουσειακές συνταγές, τον άψητο, παρορμητικό και ενίοτε σαστισμένο (τουλάχιστον όμως άσπιλο και αμόλυντο, προς το παρόν) αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης. 

ΑΠΟΜΕΝΕΙ να ιδούμε αν αυτή τη φορά ο πρωθυπουργός, που με ταχύτητα αστραπής διέγραψε τον Κακλαμάνη, απέλυσε τον Μπαλτάκο, αλλά και έσπευσε πρώτος να συγχαρεί τον Ερντογάν (του οποίου οι πρόγονοί κρέμασαν τέτοιες μέρες το 1821 τον Πατριάρχη Γρηγόριο Ε΄ και κατέσφαξαν χιλιάδες Έλληνες), αν λοιπόν θα υψώσει ανάστημα στη φράου Μέρκελ. Αν θα της θυμίσει τα πολεμικά χρέη των 90 δισ. Αν θα της ζητήσει τις κλεμμένες αρχαιότητες. Και αν θα απαιτήσει το ψαλίδισμα των δανεικών. Ώστε η δόλια πατρίδα, με το ενάμισι εκατομμύριο ανέργων και με τα δυόμισι εκατομμύρια της φτωχολογιάς, να πάρει ανάσες, να βγει από την κρίση και υπό νέα ηγεσία να ανεμίσει το πενταπλό λαχείο της, το μοναδικό στον πλανήτη: Δηλαδή τουρισμό, ναυτιλία, υπόγειο πλούτο, πολιτισμό και πανέξυπνο λαό!.. Και τούτο γιατί ένα λαμπρό μέλλον την περιμένει. Που είναι πολύ κοντά!..

Αντιγραφή από το enikos.gr
GreekBloggers.com