21 Ιουλίου 2014

Κύπρος, 40 χρόνια μετά: Ήταν όλα προδομένα... (;)

Χαμένοι μέσα στα προβλήματα που έχει δημιουργήσει στη χώρα μας η οικονομική (γερμανική κατά βάση) κατοχή, έχουμε ξεχάσει τα προβλήματα που έχει δημιουργήσει σε ένα κομμάτι του ελληνισμού, τους Κυπρίους, μια άλλη κατοχή, η, μετά από την τουρκική στρατιωτική εισβολή, παράνομη κατοχή του βορείου τμήματος της Κύπρου. Έχουν περάσει 40 χρόνια και η αντιμετώπιση του θέματος από τους ευρωπαίους και τους αμερικανούς έχει καταφέρει να μετατρέψει το θέμα, από παράνομη εγκληματική ενέργεια ενός κράτους εναντίον ενός άλλου ανεξάρτητου κράτους, σε πεδίο πολιτικής αντιπαράθεσης και συμφερόντων των μεγάλων δυνάμεων.
Δεν έχω εντρυφήσει τόσο στο κυπριακό πρόβλημα ώστε να μπορώ να κάνω ουσιαστικά σχόλια και προτάσεις. Αντί γι'αυτό όμως, και επειδή δεν πρέπει να ξεχνάμε το έγκλημα που έχει τελεστεί με τη διχοτόμηση της Κύπρου και με γνωστές τις τουρκικές προθέσεις σε περίπτωση που δεν δοθεί λύση που να τους αρέσει, αναδημοσιεύω στη συνέχεια κείμενο-παρέμβαση του Σωματείου "Αδούλωτη Κερύνεια"(*), που έλαβα μέσω mail, όπου αναφέρονται οι προβληματισμοί των μελών του από την τροπή που έχει λάβει το όλο θέμα και που πιστεύω ότι εκφράζει την πλειοψηφία των Κυπρίων.

ΗΤΑΝ ΟΛΑ ΠΡΟΔΟΜΕΝΑ...

Με αφορμή τα 40 χρόνια κατοχής, αντί άλλης Διακήρυξης θέλουμε να προβληματίσουμε με τα εξής:
Θυμούμαστε την περίοδο μεταξύ του Πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου 1974  και της εισβολής  20 Ιουλίου 1974 και τις προειδοποιήσεις ότι η Τουρκία συγκεντρώνει πολεμικά πλοία και στρατό απέναντι από την Κερύνεια. Κανείς δεν άκουε. Κανείς δεν ήθελε να ξέρει τίποτε. Αντίθετα εδίδοντο διαβεβαιώσεις ότι τίποτε το εχθρικό δεν συμβαίνει.
Θυμούμαστε επίσης τις κραυγές αγωνίας ότι τα Τουρκικά πλοία κινούνται προς τις ακτές της Κερύνειας και θυμούμαστε τις διαβεβαιώσεις ότι πρόκειται για απλή άσκηση. Τελικά όμως δεν επρόκειτο για άσκηση, αλλά για μια καλά σχεδιασμένη στρατιωτική εισβολή με πολιτικούς στόχους και επιδιώξεις σε βάρος της Κύπρου και του Λαού της.
Θυμούμαστε επίσης ότι όλοι εκ των υστέρων και αφού έγινε το κακό, καταλήξαμε να λέμε ότι όλα ήταν μέρος μιας καλά σχεδιασμένης συνωμοσίας, ότι ήταν όλα προδομένα. Οι ξένες πλάτες κάλυψαν και διαφύλαξαν τους προδότες οι οποίοι αφέθησαν ατιμώρητοι και συνέχισαν να πίνουν το αίμα του Κυπριακού Λαού.
Θυμίζουμε και σημειώνουμε το ρητό που λέει ότι «το πάθημα πρέπει να μας γίνεται μάθημα» και ότι «το δις εξαμαρτείν ουκ  ανδρός σοφού», κ.λ.π., κ.λ.π.

Πολύ λυπούμαστε και προειδοποιούμε πως ανάλογη νοοτροπία επικρατεί και σήμερα:
Ενώ τα δεδομένα της 40χρονης διαχείρισης της κατοχής δείχνουν ξεκάθαρα ότι το Κυπριακό έχει εκφυλισθεί  και διολισθήσει από την ουσία του, ως θέμα στρατιωτικής εισβολής, κατοχής και καταπάτησης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, σε μια διακοινοτική διαφορά, η Κυβέρνηση και η πλειοψηφία της Πολιτικής Ηγεσίας  του τόπου κλείνουν  τα μάτια στις συνέπειες και επιμένουν  τυφλά  στη γραμμή που χάραξαν η  Τουρκία  και οι ξένοι συνοδοιπόροι της. Επιμένουν  ότι οι Τούρκοι πρέπει να λειτουργήσουν Κράτος πάνω στην κατεχόμενη γη μας.
Ενώ η Τουρκία ανοικτά και απροκάλυπτα το ξεκαθαρίζει πως εισέβαλε στην Κύπρο για να καταλύσει την Κυπριακή Δημοκρατία και να θέσει ολόκληρο το νησί υπό την κηδεμονία της, η Κυβέρνηση και η πλειοψηφία της Πολιτικής Ηγεσίας επιμένουν  να της παρέχουν κάθε διευκόλυνση στην υλοποίηση των στόχων που έθεσε για την Κύπρο, παζαρεύοντας κατά απαράδεκτο τρόπο Κρατικά και Ανθρωπινά μας Δικαιώματα.

Η Αδούλωτη Κερύνεια προειδοποιεί δεκαετίες τώρα, για τις συνέπειες αυτής της κατάστασης και για την προβλεπτή κατάληξη. Οι μοναχικές προειδοποιήσεις  της Αδούλωτης Κερύνειας σταδιακά ενισχύθηκαν και από Επιστήμονες, Ειδικούς, Πολιτικούς Αναλυτές, Νομικούς κύκλους και συνταγματολόγους.

Μέχρι στιγμής όλες οι προειδοποιήσεις πέφτουν στο κενό. Όπως συνέβαινε και πριν την εισβολή έτσι και σήμερα οι προειδοποιήσεις διακωμωδούνται και αγνοούνται. Η Κυβέρνηση και η πλειοψηφία της Πολιτικής Ηγεσίας επιμένουν να κρατούν το μέλλον του Κυπριακού Λαού δέσμιο της ξενόφερτης λύσης Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας  με σαφή κατάληξη την διάλυση της Κυπριακής Δημοκρατίας, την πλήρη Τουρκοποίηση/Ισλαμοποίηση των κατεχομένων και μέσω αυτής της εξέλιξης τον αφελληνισμό της Κύπρου.

Καλούμε Κυβέρνηση και Πολιτική Ηγεσία να λογικευθούν και να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων. Τους καλούμε να ακούσουν τις προειδοποιήσεις και να λάβουν σοβαρά υπόψη τη Λαϊκή βούληση  και να κωφεύσουν στις Πρεσβευτικές υποκριτικές  συστάσεις και υποδείξεις.  Τώρα είναι η στιγμή που πρέπει να επανατοποθετηθεί το Κυπριακό με στόχο την απελευθέρωση του τόπου και την αποκατάσταση κάθε πτυχής του Διεθνούς Δικαίου που έχει καταπατηθεί τα τελευταία 40 χρόνια. Οι Βρετανοί, οι Αμερικανοί και οι άλλοι συνοδοιπόροι τους θα βυσσοδομήσουν, διότι με την επανατοποθέτηση θα τους παίρνουμε το ψωμί από το στόμα. Όμως με ομογνωμία και ομοψυχία, Λαός και Ηγεσία ως μια γροθιά,  μπορούμε να τροχιοδρομήσουμε την αναγκαία αυτή αλλαγή και οι δυσκολίες και οι αντιδράσεις θα ξεπεραστούν. Όταν εμείς προχωρήσουμε, τότε θα αναδυθούν και θα αναδειχθούν οι πολλοί  ξένοι φίλοι και υποστηρικτές, τους οποίους εμείς με την πολιτική μας τους είχαμε απομονώσει.

Αν σήμερα δεν επέλθει αυτή η αλλαγή, τότε, όταν θα κλαίμε επί ερειπίων θα ξαναζήσουμε στιγμές που θα λέμε και πάλιν εκ των υστέρων,  «ήταν όλα  προδομένα». Θα είναι όμως αργά αυτή τη φορά.
 

Σωματείο Αδούλωτη Κερύνεια 

(*)  Το Σωματείο «ΑΔΟΥΛΩΤΗ ΚΕΡΥΝΕΙΑ» ιδρύθηκε στη Λευκωσία το 1974, αμέσως μετά από την Τουρκική εισβολή και την προσφυγοποίηση που την ακολούθησε. Σκοπός του Σωματείου, όπως διατυπώνεται στο Καταστατικό του Σωματείου το οποίο συντάχθηκε το 1974, είναι:
«Η ανεπιφύλακτη και διαπαντός μέσου ενίσχυσις του αγώνος του Κυπριακού λαού δια την αποτίναξιν του τουρκικού ζυγού και η ασφαλής επιστροφή όλων των προσφύγων εις τας εστίας των υπό συνθήκας ελευθερίας, ασφαλείας και εθνικής αξιοπρέπειας»
GreekBloggers.com