8 Ιανουαρίου 2021

Η απάντηση για λογαριασμό της κας Σακελλαροπούλου

Για να είμαστε δίκαιοι, και σε συνέχεια της προηγούμενης ανάρτησής μου, αναφέρω την απάντηση που δόθηκε από την πλευρά της κας Σακελλαροπούλου σχετικά με το θέμα της μη ανάκρουσης του Εθνικού Ύμνου κατά τη μετάβασή της στον Μητροπολιτικό Ναό της Αθήνας, προκειμένου να παραστεί στην καθιερωμένη Δοξολογία της Πρωτοχρονιάς:

"Ο σχεδιασμός της εκδήλωσης της Δοξολογίας δεν εμπίπτει στις αρμοδιότητες της Προεδρίας της Δημοκρατίας.

Όπως αναφέρεται στην από 2 Ιανουαρίου 2021 ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ, η απόφαση της μη ανάκρουσης του Εθνικού Ύμνου ελήφθη σε σύσκεψη για την προετοιμασία της τελετής, στις 30 Δεκεμβρίου 2020, λόγω των περιοριστικών μέτρων εξαιτίας της πανδημίας, που προβλέπουν μείωση του αριθμού των παρευρισκομένων".

Πάντως στην φωτογραφία από την προσέλευσή της στην Μητρόπολη, βλέπω ότι υπάρχει άγημα με αρκετά πρόσωπα σε ασφαλείς αποστάσεις. Τί θα εμπόδιζε να υπάρχει ο απαραίτητος αριθμός μουσικών για την ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου;

 


Υπάρχει και κάποιο άλλο επακόλουθο που με ενόχλησε. 
Συνάντησα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης πολλά ακροδεξιά στοιχεία που βρήκαν την ευκαιρία, μετά από πολύ καιρό, να βγουν από τα καβούκια τους και να επιδείξουν "πατριωτισμό". Είναι μια πτυχή που πρέπει να προβληματίσει την Προεδρία και να της επισημανθεί ότι ενέργειες μείωσης της ελληνικής παράδοσης δίνουν πάτημα σε επικίνδυνα άτομα να αναθαρρήσουν. Μην έχουμε αναβίωση της κατάστασης που δημιούργησαν τα μνημόνια!


GreekBloggers.com