26 Οκτωβρίου 2014

Η γελοιοποίηση των μνημονιακών κοντυλοφόρων συνεχίζεται...

Οι κατευθυνόμενοι κοντυλοφόροι έγραφαν πριν από κάθε καταστροφικό για τους έλληνες πολίτες μέτρο, ότι δεν επρόκειτο να περάσει από τη Βουλή. Έβγαιναν και κάτι "ιδιόμορφοι" βουλευτές και ορκίζονταν ότι δεν υπάρχει περίπτωση να ψηφίσουν τόσο αντιλαϊκά μέτρα.
Πριν την ψηφοφορία, άλλαζε λίγο η διατύπωση σε κάποιο μέτρο και - ω του θαύματος - όλοι οι κυβερνητικοί βουλευτές θεωρούσαν ότι το εν λόγω νομοσχέδιο είχε γίνει πλέον φιλολαϊκό και το ψήφιζαν και με τα δυο χέρια, κραυγάζοντας το συνηθισμένο ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ.
Όσο για τους "υπεύθυνους" κοντυλοφόρους, κατάπιναν τη γλώσσα τους (ή μάλλον, για να το εκσυγχρονίσουμε, κατάπιναν το πληκτρολόγιό τους) και περνούσαν σε άλλες αναλύσεις για τα απαραίτητα επόμενα μέτρα, προκειμένου "να πάρουμε τη δόση μας".
Τελευταία, το τροπάριο έχει αλλάξει. Είναι πια βέβαιο ότι οποιοδήποτε νομοσχέδιο έλθει στη Βουλή θα ψηφιστεί. Έτσι, έχουν αρχίσει να κόπτονται για τα κοινοβούλια των άλλων χωρών της ευρωζώνης. Όποια πρόταση, λοιπόν, γίνει από οποιαδήποτε πλευρά για μείωση του ελληνικού χρέους, οι ίδιοι γνωστοί κοντυλοφόροι αποκλείουν τη δυνατότητα να το φέρουμε στις ευρωπαϊκές επιτροπές, επειδή δεν πρόκειται να το ψηφίσουν τα κοινοβούλια των χωρών που συμμετείχαν στα δάνεια που πήραμε τα τελευταία μνημονιακά χρόνια. 
Και όλα αυτά για ποιο λόγο; Για να πείσουν όσους έχουν απομείνει να πείθονται από αυτούς τους ...αμερόληπτους αναλυτές, ότι δεν υπάρχει άλλος δρόμος εκτός από αυτόν που ακολουθεί αυτή η ...λαοφιλής κυβέρνηση. Και αυτό, τη στιγμή που ακόμα κι αυτοί που μας επέβαλλαν αυτά τα καταστροφικά για τους έλληνες πολίτες μέτρα, παραδέχονται ότι η συνταγή είναι λάθος!
GreekBloggers.com