14 Δεκεμβρίου 2012

Χριστόφιας: "Υπάρχει διασύνδεση των πάντων σήμερα"

Ταφόπλακα στις ελπίδες όσων από εμάς νομίζαμε ότι θα ήταν δυνατόν να βρεθεί χρηματοδότηση από άλλη πηγή πέραν των τροϊκανών κεφαλαίων έβαλε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας κ.Χριστόφιας στην εκπομπή του Παύλου Τσίμα "Έρευνα", όπου και είπε απαντώντας στην ερώτηση του δημοσιογράφου "Γιατί δεν βρήκατε εναλλακτικές (χρηματοδοτικές) λύσεις" :
"Υπάρχει διασύνδεση των πάντων σήμερα. To ΔΝΤ, η Ευρωπαϊκή Ένωση και οι διάφορες τρίτες χώρες (είπε με νόημα υπονοώντας τη Ρωσία και την Κίνα) είναι διασυνδεδεμένες. Και έχουν επαφή μεταξύ τους. Και υπάρχει και αλληλοεπίδραση. Αυτή είναι η καταρχήν εξήγηση που δίνω. Δεν θέλω να προχωρήσω παραπέρα, διότι πρόκειται περί φιλικότατων χωρών..." και άφησε να εννοηθεί ότι δεν θα ήθελε να δημιουργήσει πρόβλημα ανάμεσα στις χώρες αυτές (τις τρίτες κυρίως) και την Κύπρο.


Συμπέρασμα; Είμαστε εγκλωβισμένοι. Αν θέλουμε δανεικά, υπάρχει μόνο η τρόικα. Διαφορετικά, θα πρέπει να προσπαθήσουμε σκληρά, προκειμένου να προχωρήσουμε με τις δικές μας (αρχικά) δυνάμεις, αν αποφασίσουμε να αρνηθούμε τα κεφάλαια της τρόικας.
GreekBloggers.com