17 Φεβρουαρίου 2016

Οι Ιππότες των Μνημονίων και ο κατά φαντασία νικητής Αλέξης

Μερικές φορές συμβαίνουν κάτι συμπτώσεις... Στην περίπτωσή μου η σύμπτωση είναι ότι είχα στο μυαλό μου να γράψω ένα κείμενο-απάντηση στο άθλιο επιχείρημα των διάφορων κυβερνητικών υπουργών, βουλευτών και λοιπών στελεχών ότι ο λαός ψήφισε τρεις φορές τον ΣΥΡΙΖΑ - παρόλο που ειδικά τον Σεπτέμβριο ήξερε ότι ο Τσίπρας έφερνε μαζί του την εφαρμογή του 3ου μνημονίου - οπότε δεν έχει (ο λαός) το δικαίωμα να διαμαρτύρεται. Και ξαφνικά διαβάζω το άρθρο του Γιώργου Πετράκη - το οποίο αναδημοσιεύω στη συνέχεια - που αναφέρεται στο ίδιο θέμα με τα ίδια επιχειρήματα, ειδικά στο πρώτο μισό. 
Θα συμπληρώσω μόνο, ότι μπορεί οι κυβερνητικοί να θεωρούν ότι νίκησαν στις εκλογές, στην πραγματικότητα όμως υπάρχει ένας μεγάλος ηττημένος, και αυτός είναι ο ελληνικός λαός (...και όχι μόνο οι κοψοχέρηδες που τους ψήφισαν (και) στις τελευταίες εκλογές).

Όλο και πιο συχνά ακούγεται το θλιβερό επιχείρημα ότι ο λαός ψήφισε τρεις φορές μέσα στο 2015 και έδωσε τρεις φορές την νίκη στον Αλέξη Τσίπρα. Είναι όμως αλήθεια;
Η πραγματικότητα  είναι ότι και στις τρεις αυτές εκλογές ο Αλέξης Τσιπρας καρπώθηκε την νίκη που στην πραγματικότητα κέρδισαν οι αντίθετες πολιτικές από αυτές που επαγγέλλεται και εφαρμόζει ο σημερινός Πρωθυπουργός.
Συνεπώς, όπως θα δούμε, είναι ο άνθρωπος που ενώ νομίζει ότι κέρδισε, έχει ηττηθεί κατά κράτος και στις τρεις αυτές αναμετρήσεις. Και το χειρότερο από όλα είναι ότι έχει πείσει σχεδόν όλους ότι ο ίδιος είναι ο μεγάλος νικητής….
Τον Ιανουάριο κέρδισε το σκίσιμο των μνημονίων και ο πεντοζάλης που θα χορεύουν οι αγορές. Ο “άλλος δρόμος” που θα άλλαζε την Ευρώπη των νεοφιλελεύθερων πολιτικών… Το τέλος της λιτότητας και των δανειστών..
Τον Ιούλιο κέρδισε το ΟΧΙ σε μια συμφωνία που ήθελαν να επιβάλλουν οι δανειστές, μια συμφωνία η οποία θυμίζει περισσότερο λίστα υποχρεώσεων μαθητή δημοτικού σε σχέση με το Μνημόνιο το οποίο επέβαλλαν στον ελληνικό λαό οι δανειστές και ο κ. Τσίπρας, λίγες ημέρες αργότερα.

Και τον Σεπτέμβριο, κέρδισε η ελπίδα. Ότι πάρα το Μνημόνιο που «υποχρεώθηκε» να υπογράψει ο κ. Τσίπρας, είναι ο ίδιος ο εγγυητής του τέλους της λιτότητας και των νεοφιλελευθέρων πολιτικών. Προεκλογική δέσμευση ότι στο τέλος του 2015 θα έχουν αρθεί τα capital controls στις ελληνικές τράπεζες, και κυρίως ότι θα υπάρχει το παράλληλο πρόγραμμα που θα εξισορροπεί το Μνημόνιο. Ότι θα υπάρχει φορολογική ελάφρυνση των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων, μέτρα ελάφρυνσης των αγροτών εξισορροπητικά στις επιβαρύνσεις που αποφασίστηκαν μέσω του(Συριζέϊκου) Μνημονίου, αξιοποίηση και όχι εκχώρηση της δημόσιας περιουσίας… (βλέπε Πρόγραμμα ΣΥΡΙΖΑ http://www.newsbomb.gr/politikh/political-parties/story/619687/ekloges-2015-ayto-einai-to-kyvernitiko-programma-toy-syriza)
Για να είμαστε ειλικρινείς ανακοινώθηκε από τον Ξάνθο και τον Πολλάκη (ναι τον υφυπουργό υγείας που καπνίζει στο καφενείο της Βουλής) ότι θα έχουν περίθαλψη πλήρη και οι ανασφάλιστοι, όταν ο ίδιος ο Ξάνθος ο συνδικαλιστογιατρός από το Ρέθυμνο θα πρέπει να απολογείται σε λίγο για τους θανάτους ασθενών στα δημόσια νοσοκομεία από έλλειψη φαρμάκων και γιατρών… Άμα είναι έτσι το παράλληλο πρόγραμμα, άσε ρε Ξάνθε να πάμε στο …«οριζόντιο» με την μία. Εκεί που σε βγάζουν τέσσερις, μόλις πας με πονόδοντο σε νοσοκομείο. Και υπάρχει και ισότητα. Είσαι δεν είσαι άνεργος έχεις τις ίδιες πιθανότητες να φύγεις οριζόντια…
Όπως πολύ απλά διαπιστώνει κανείς, τον Σεπτέμβριο κέρδισε μια εντελώς διαφορετική πολιτική από αυτή που εφαρμόζει ο κ. Τσίπρας.

Όσο για την γελοιότητα που ακούγεται, ότι όλοι, αγρότες επαγγελματίες συνταξιούχοι, υπάλληλοι, άνεργοι ήξεραν τι ψήφιζαν τον Σεπτέμβριο, οπότε τώρα πρέπει να κάνουν μόκο, είναι η μεγαλύτερη αθλιότητα…
Τι εννοεί δηλαδή ο κάθε Κουρουμπλής; Ότι οι πολίτες ήξεραν τον Σεπτέμβριο ότι ψηφίζοντας ΣΥΡΙΖΑ ψήφιζαν το καθαρόαιμο Μνημόνιο; Και ακόμη και αν ερμηνεύουν την ψήφο που πήραν ως ψήφο υπέρ του νεοφιλελευθέρου Μνημονίου δεν κατανοούν ότι το 35% των ψήφων με την αποχή στο 44% δεν μπορεί να εκλαμβάνεται σε καμιά περίπτωση σαν εν λευκώ εξουσιοδότηση για εφαρμογή του Μνημονίου τους;
Και εάν πράγματι ο κ. Τσίπρας και ο κ. Κουρουμπλής και όποιος άλλος πιστεύει ότι κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει το Μνημόνιο τους και ότι το 35% που τους ψήφισαν είναι οι γερμανοτσολιάδες του νεοφιλελευθέρου Μνημονίου ας βγουν να το πουν.
Αν και ήδη το λένε προσβάλλοντας όλους…
Αυτό είναι το νέο μεγάλο άλλοθι. «Εμείς θα θέλαμε να ξεφύγουμε, αλλά εσείς ψηφίσατε το Μνημόνιο, (που σας πασάραμε τον Σεπτέμβριο). Εσείς μας εγκλωβίσατε…» λένε οι σημερινοί κυβερνώντες.

Αν καταλάβαμε καλά είναι η πρώτη φορά που έχουμε δυσαρμονία των ψηφοφόρων με την κυβέρνηση, από την ανάποδη. Ένας …μνημονιακος λαός ψήφισε μια μνημονιακή κυβέρνηση τον Σεπτέμβριο, που δεν του βγήκε όσο μνημονιακή έπρεπε…
Και οι ΣΥΡΙΖΟ-ΑΝΕΛ «θυσιάζονται»… Για να αναγκαστούν να φανούν τόσο Μνημονιακοί όσο υποτίθεται τους θέλουν οι ψηφοφόροι που τους ψήφισαν τον Σεπτέμβριο…
Πόσο γελοίοι και θλιβεροί, γίνονται οι Ιππότες των Μνημονίων…
Πόσο άδικο για την Αριστερά.
Πόσο κρίμα για την Ελλάδα…
GreekBloggers.com