27 Νοεμβρίου 2014

Με ποιο σκεπτικό θα ψηφίσει ο Παν.Μελάς πρόεδρο Δημοκρατίας;

 ...και update (5-12-2014)

Με παραξένεψε η παρακάτω αποστροφή που περιέχεται στη δήλωση που έκανε ο κ.Παν.Μελάς μετά την κατάθεση μηνυτήριας αναφοράς κατά του στελέχους της ΝΔ Γ.Σούκουρη μετά από σχετική καταγγελία των Π.Καμμένου και Σ.Ξουλίδου, αρχηγού και βουλευτών του κόμματος που και ο ίδιος συμμετέχει, των ΑΝΕΛ δηλαδή. Αναφέρει κατά λέξη:

"...Ως προς την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας, εμμένω στα όσα έχω δηλώσει, ότι δηλαδή, προβληματίζομαι και γι αυτό, θα μελετήσω σε βάθος την κατάσταση και την κατάλληλη ώρα θα αποφασίσω αν ψηφίσω ναι ή όχι.
Την απόφασή μου θα λάβω, με μόνο κριτήριο το καλό του Ελληνικού Λαού, δηλαδή, ποια Κυβέρνηση θα μπορέσει να οδηγήσει τη ζωή των πολιτών σε καλύτερη πορεία..."


Δηλαδή πότε περιμένει να μελετήσει σε βάθος την κατάσταση; Τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή του μέχρι τώρα δεν τα θεωρεί επαρκή; Αν έχει ελλείψεις μπορεί να ανατρέξει σε πολλές προηγούμενες αναρτήσεις σε αυτό το blog, στο οποίο περιλαμβάνονται αδιαμφισβήτητα στοιχεία για τα πεπραγμένα της μνημονιακής διακυβέρνησης.


Ειδικά το σημείο για το ποια κυβέρνηση θεωρεί καταλληλότερη, τι πρέπει  να καταλάβουμε;
Δυο είναι οι περιπτώσεις: ή η υπάρχουσα συγκυβέρνηση ΝΔ ΠΑΣΟΚ θα συνεχίσει το θεάρεστο έργο της ή θα αναλάβει μια άλλη κυβέρνηση συνεργασίας με το ΣΥΡΙΖΑ. Δεδομένου ότι μέχρι στιγμής το μόνο κόμμα που έχει δηλώσει ρητά (και έχει πιθανότητες να συμμετέχει και στην επόμενη βουλή) να στηρίξει υπό όρους μια κυβέρνηση με επικεφαλής τον Τσίπρα είναι οι ΑΝΕΛ, το κόμμα δηλαδή του οποίου είναι βουλευτής κι ο ίδιος!
Άρα τι θέλει να μας πει; Ότι δεν θεωρεί ικανή μια κυβέρνηση στην οποία θα συμμετέχει το κόμμα, του οποίου εξέχον στέλεχος αποτελεί κι ο ίδιος, να οδηγήσει τη ζωή των ελλήνων σε καλύτερη πορεία και πιστεύει πως ίσως μια συγκυβέρνηση σαν τη σημερινή, που δεν χρειάζεται να επαναλάβω τα κατορθώματά της (ανεργία, πτωχοποίηση κλπ) είναι καταλληλότερη για να μας οδηγήσει έξω από την καταστροφή που αυτά τα ίδια έχουν προκαλέσει κυβερνώντας την Ελλάδα τα τελευταία σαράντα χρόνια με τον τρόπο που κυβέρνησαν. Δηλαδή δίνει πιθανότητες να στηρίξει μια συγκυβέρνηση της οποίας δείγματα γραφής έχουμε παραπάνω από αρκετά; 

Με τέτοιες δηλώσεις, ας προσπαθήσει να φανταστεί τι σκέφτονται οι πολίτες σχετικά με την καταγγελία της κας Ξουλίδου;

Συμπλήρωμα (Update)
Μετά το παραπάνω σχόλιο υπήρξαν και κάποιες άλλες εξελίξεις με πρώτη και καλύτερη την ανεξαρτητοποίηση του βουλευτή από τους ΑΝΕΛ.
Επίσης, παρακολούθησα δυο τρεις εμφανίσεις του στην τηλεόραση όπου εξέθετε κάποια απογοητευτικά επιχειρήματα που δεν μπορούσαν να πείσουν ούτε μικρά παιδιά! Το πιο αστείο από αυτά ήταν εκείνο που έλεγε "αν κάποιος μου υπογράψει ότι μετά τις εκλογές θα προκύψει κυβέρνηση καλύτερη από την τωρινή, δεν θα ψηφίσω τον πρόεδρο δημοκρατίας που θα προτείνει η κυβέρνηση κι ας πάμε σε εκλογές"!!!
Τι να σχολιάσεις από αυτό το παιδαριώδες επιχείρημα; Η "λογική" του με ξεπερνάει γι'αυτό το αφήνω απλά στην κρίση σας...
Όσο για το άλλο που είπε, πως τέσσερεις ακόμα βουλευτές των ΑΝΕΛ έχουν την ίδια άποψη με αυτόν, ας περιμένουμε να ακούσουμε τα ονόματά τους.
GreekBloggers.com