26 Νοεμβρίου 2014

Περί της καταγγελίας απόπειρας εξαγοράς της βουλευτού των ΑΝΕΛ

Χάρη στη σημερινή απεργία (και) των δημοσιογράφων γλυτώσαμε από πολλούς τσακωμούς  που θα παρακολουθούσαμε στα τηλεοπτικά πολιτικά πάνελς, λόγω της χθεσινής καταγγελίας για προσπάθεια εξαγοράς της βουλευτού των ΑΝΕΛ κας Ξουλίδου, προκειμένου να προσεγγιστεί (και να επιτευχθεί, αν καταστεί δυνατόν) ο επιθυμητός αριθμός των 180 βουλευτών που θα ψηφίσουν όποιον πρόεδρο Δημοκρατίας προτείνει ο Βενιζέλος, σέρνοντας ως συνήθως και το Σαμαρά.
 Οι τακτικοί αναγνώστες αυτού του blog θα θυμούνται οπωσδήποτε την άποψη που έχω εκφράσει αρκετές φορές, ότι δηλαδή τα συγκυβερνώντα κόμματα θα κάνουν το παν (με τη βοήθεια πάντα των ξένων αλλά και των εγχώριων συμφερόντων) προκειμένου να παραμείνουν στην εξουσία και να ολοκληρώσουν το (καταστροφικό για τους πολίτες αλλά προσοδοφόρο για τους εντολοδότες τους) έργο τους. Φυσικά δεν είμαι ο μόνος που έχει αυτή την άποψη, αφού αυτή άλλωστε έχει ακουστεί και μέσα στη βουλή από βουλευτές όλων σχεδόν των κομμάτων της αντιπολίτευσης. Και να που τώρα έχουμε σχετική καταγγελία με ονοματεπώνυμα!

Ποια είναι η λογική συνέχεια που όλοι περιμένουμε; Να γίνει φυσικά δικαστική έρευνα των καταγγελιών. Υπήρξε ήδη μια σχετική έρευνα που είχε ξεκινήσει μετά από όσα είχαν γραφεί σε εφημερίδες και είχαν ακουστεί για το θέμα από πολιτικά πρόσωπα, αλλά έκλεισε λόγω μη ύπαρξης συγκεκριμένων στοιχείων. Τώρα όμως το πράγμα αλλάζει. Υπάρχουν συγκεριμένα ονόματα που ακούστηκαν. Ήδη μάλιστα, η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμάνη παρήγγειλε στην αρμόδια προϊσταμένη του Εφετείου Αθηνών να ανοίξει πάλι η δικογραφία που είχε σχηματιστεί.

Πόσοι πιστεύουν ότι θα βγει κάποιο αποτέλεσμα; Η δική μου περιέργεια προσανατολίζεται στο τρόπο που θα βρεθεί για να μην προχωρήσει σε βάθος η έρευνα και να τεθεί και αυτή η υπόθεση στο αρχείο δίπλα σε άλλες, όπως της λίστας Λαγκάρντ, των συνομιλιών Μπαλτάκου κ.ά. Πολλοί θα πείτε - και σωστά - "δεν είναι ίδιες οι υποθέσεις". Δεν λέω αυτό. Απλά υποστηρίζω ότι θα είναι ίδιο το αποτέλεσμα!
GreekBloggers.com