7 Δεκεμβρίου 2015

Ο Βαρουφάκης κι ο Σόιμπλε το ξέρουν! Εσείς;

Για μια χειροτέρευση της οικονομικής κατάστασης στην Ελλάδα μέσα στους επόμενους έξι μήνες, εξαιτίας των όρων που επέβαλαν στη χώρα οι πιστωτές υπό τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, "ο οποίος γνωρίζει ότι αυτό το πρόγραμμα είναι καταδικασμένο να αποτύχει", προειδοποίησε ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης μιλώντας στη Βιέννη σε Αυστριακούς δημοσιογράφους. 
Μόνο ο Σόιμπλε το ξέρει; Κι ένας πρωτοετής φοιτητής οικονομικών καταλαβαίνει ότι το μνημόνιο δεν έχει φτιαχτεί για να βοηθήσει τη χώρα να ξεπεράσει την ύφεση. Το αντίθετο! Άλλωστε αποτελεί συνέχεια - και μάλλον ολοκλήρωση - της καταστροφής που προκάλεσαν οι μνημονιακές πολιτικές που μας επιβλήθηκαν - από τους γερμανούς βασικά - με τιμωρητική διάθεση, όπως έχουν δηλώσει οι ίδιοι αρκετές φορές, παρόλο που στη χώρα μας ξεχνάμε τέτοιες δηλώσεις γρήγορα. 

Κι όμως οι έλληνες βουλευτές της εκάστοτε κυβερνητικής πλειοψηφίας προσέρχονται στις ψηφοφορίες για επιβολή μέτρων σαν πρόβατα, αφού το μόνο που τους απασχολεί είναι να μη χάσουν την καρέκλα που τους δίνει έναν ιδιαίτερα παχυλό για την εποχή μισθό, αλλά και μια σύνταξη μετά από δυο μόνο βουλευτικές θητείες. Τι ειρωνεία! Είναι οι ίδιοι που στηλιτεύουν το φαινόμενο των πρόωρων συνταξιοδοτήσεων.
Τα περιουσιακά στοιχεία της χώρας εκμηδενίζονται, το ίδιο και οι οικογενειακοί προϋπολογισμοί των απελπισμένων Ελλήνων πολιτών, που δεν βλέπουν πλέον κανένα ίχνος ελπίδας στον ορίζοντα.
Η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει! Με αυτό το μότο μεγαλώσαμε. Μένει να διαπιστωθεί αν θα επιβεβαιωθεί για μια ακόμα φορά ή αν ζούμε την εξαίρεση του κανόνα...  
GreekBloggers.com