12 Ιανουαρίου 2015

Οι αυτοκτονικές διαθέσεις του ΣΥΡΙΖΑ σκοράρουν!

Και να που το ποδόσφαιρο άρχισε να απασχολεί ιστοσελίδες που καμία πρόθεση ή διάθεση είχαν να ασχοληθούν με αθλητικά θέματα. Στο προηγούμενο post μου είχα αναφερθεί στο τεράστιο στρατηγικό λάθος που έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ με το να πάει κόντρα στην κατασκευή του γηπέδου μιας από τις 3-4 δημοφιλέστερες ελληνικές ομάδες. Ένα λάθος που πιθανόν να του στοιχίσει - τουλάχιστον - την αυτοδυναμία. Ένα λάθος που κάποιοι στο κόμμα υιοθέτησαν, στην επιθυμία τους να δείξουν την αντίθεσή τους στο βασικό χρηματοδότη της ομάδας, το Δ.Μελισσανίδη, ερχόμενοι αντιμέτωποι με πάνω από ένα εκατομμύριο φιλάθλους της ΑΕΚ, οι οποίοι, λόγω καταβολών είναι κατά πλειοψηφία προοδευτικής κατεύθυνσης.  Εννοείται ότι η συντριπτική πλειοψηφία αυτών των φιλάθλων - οι οποίοι σίγουρα έχουν καταστραφεί και αυτοί από τις μνημονιακές κυβερνήσεις - θα ψηφίσει με βάση άλλα κριτήρια, βιοποριστικά, επιθυμίας αποτίναξης του ζυγού των δανειστών, τιμωριτικά... Όμως, δεν πρέπει να παραβλεφτεί ότι ένα ποσοστό - που όσο μικρό κι αν είναι, θα μεταφράζεται σε αρκετές χιλιάδες - θα ψηφίσει με ποδοσφαιρικά κριτήρια, όπως αποδεικνύουν κάποια πανώ στο γήπεδο και κάποιες "ενοχλητικές" εμφανίσεις οπαδών της ομάδας σε εκδηλώσεις, τόσο του δημάρχου, όσο και στελεχών του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ακόμα και στη χθεσινή ομιλία του Τσίπρα στην Καλαμάτα είχαμε τέτοια γεγονότα (φωτό). 
Το μόνο σημείο που σώζει τον ΣΥΡΙΖΑ είναι το ακόμα πιο χαμηλό επίπεδο των στελεχών των δυο κομμάτων της συγκυβέρνησης, που επαναλαμβάνουν ανόητα και τετριμμένα σλόγκαν στις ατέλειωτες εμφανίσεις τους στα τηλεπαράθυρα, στα οποία περιφέρουν την ασημαντότητά τους, προσφέροντας με κάθε τέτοια εμφάνισή τους ψήφους στους αντιπάλους τους. Σε περίπτωση που εκμεταλλεύονταν, έστω και λίγο, το λάθος του ΣΥΡΙΖΑ με το γήπεδο της ΑΕΚ, θα κινδύνευε όχι μόνο η αυτοδυναμία του, αλλά ακόμα και η πρώτη θέση.
Στη συνέχεια αναδημοσιεύω σχετικό άρθρο του Παν.Αποστόλου από το freepen.gr, το οποίο αναδημοσιεύτηκε και στο infognomonpolitics.blogspot.gr, ίσως και σε άλλα sites και blogs.

Η πρωτιά του ΣΥΡΙΖΑ εξαρτάται από το γήπεδο της ΑΕΚ


Στις 25 Ιανουαρίου 2015 ο ελληνικός λαός καλείται να αποφασίσει για την περαιτέρω πορεία του ίδιου και της Πατρίδος του. Καλείται να προσέλθει μαζικά στις κάλπες και να στηρίξει αντιμνημονιακά κόμματα, μη υποκύπτοντας στα τρομοκρατικά διλλήματα που σε καθημερινή βάση περνούν μέσα από τα καθεστωτικά ΜΜΕ οι Σαμαράς και Βενιζέλος.
Να μην υποκύψει στα ψεύδη που θα χρησιμοποιήσει ο ολετήρας της Πατρίδας μας Γιώργος Παπανδρέου και το νέο κόμμα του. Να μην υποκύψει στη ρητορική του Συστημικού κόμματος “Ποτάμι”, από τη στιγμή που οι ίδιοι οι μετέχοντες σε αυτό δηλώνουν πως δεν έχουν συγκεκριμένη ιδεολογική ταυτότητα.
Σε όλες τις δημοσκοπήσεις που βλέπουν το φως της δημοσιότητας, παρ΄ ότι θεωρούμε πως έστω και στο ελάχιστο είναι “πειραγμένες”, εν τούτοις σε όλες εμφανίζεται πως ο ΣΥΡΙΖΑ είναι το πρώτο κόμμα. Μια παγιωμένη πρωτιά από χρονικό διάστημα πριν από τις ευρωεκλογές του Μαΐου 2014. Από εκεί και μετά το μόνο ενδιαφέρον των δημοσκόπων εστιάζεται στην τελική διαφορά που θα προκύψει μεταξύ του ΣΥΡΙΖΑ και του δεύτερου κόμματος της ΝΔ.
Ωστόσο, το ζητούμενο είναι αν τελικά μπορεί να συμβεί το όποιο “προεκλογικό ατύχημα” που θα μπορούσε να στερήσει την πρωτιά στο ΣΥΡΙΖΑ και το μπόνους των 50 εδρών! Απόλυτο πιστεύω μας, πως αυτό μπορεί να συμβεί, μόνο εάν ο ΣΥΡΙΖΑ στο εναπομείναν μικρό χρονικό διάστημα μέχρι την 25η Ιανουαρίου 2015, θελήσει να “αυτοκτονήσει”. Δηλαδή, να υποπέσει σε τέτοια πολιτικά λάθη που θα αναγκάσει μέρος των πολιτών να τον καταψηφίσει.
Ένα τέτοιο μεγάλο πολιτικό “ατύχημα” είναι ήδη προ των πυλών και ακούει στο όνομα “κατασκευή γηπέδου ΑΕΚ”.
Η απερχόμενη κυβέρνηση ψήφισε Νόμο που δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως για το Νέο Ρυθμιστικό σχέδιο Αττικής που προβλέπει την κατασκευή του νέου γηπέδου της ΠΑΕ ΑΕΚ στο φυσικό χώρο της, τη Νέα Φιλαδέλφεια. Όμως, απέναντι σ΄ αυτήν την κατασκευή τίθεται ο νέος Δήμαρχος Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας, Άρης Βασιλόπουλος που εκλέχθηκε υποστηριζόμενος από το ΣΥΡΙΖΑ. Ο εν λόγω λοιπόν, “νεόκοπος” στην πολιτική Δήμαρχος προφανώς θεωρεί πως είναι η ευκαιρία της ζωής του, παίζοντάς το “επαναστάτης” να δημιουργήσει μέσω της δημόσιας προβολής που παίρνει η οριζόντια και κάθετη άρνησή του στην κατασκευή του γηπέδου, και να οικοδομήσει ένα λαμπρό πολιτικό μέλλον. Όμως, λογάριαζε χωρίς τον ξενοδόχο που στην προκειμένη περίπτωση είναι η μεγάλη αντίδραση που έχει δημιουργηθεί από τους φιλάθλους της ΑΕΚ και ακόμη πιο συγκεκριμένα από την σκληροπυρηνική συνδεσμική οργάνωση “Original 21”. Η “Original 21” προ ημερών δημοσίευσε ανοικτή ανακοίνωση - πρόκληση προς τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, όπου του ζητά άμεσα να πάρει δημόσια και ξεκάθαρη θέση το κόμμα του στην κατασκευή του γηπέδου, προκειμένου να γνωρίζουν τη θέση αυτή πριν προσέλθουν να ψηφίσουν στις κάλπες οι 1,5 εκ. Ενωσίτες. Το διακύβευμα της ανακοίνωσης της “Original 21” είναι ξεκάθαρο: «Ή είστε μαζί μας ή είστε απέναντί μας». Επιπρόσθετα, ήδη έχει δημιουργηθεί από φιλάθλους της ΑΕΚ, σελίδα στο Facebook και η οποία έχει τίτλο: «Όχι στο ΣΥΡΙΖΑ η “Αγιά Σοφιά” είναι η αιτία».


Προφανώς όμως, ο Αλέξης Τσίπρας δεν αποκωδικοποίησε σωστά όλα τα παραπάνω. Και αυτό αποδεικνύεται από την ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο Τύπου του κόμματος μετά την συνάντηση που είχε ο κ. Τσίπρας με αντιπροσωπεία παλαιμάχων ποδοσφαιριστών της ΑΕΚ, το πρωί της 8ης Ιανουαρίου 2015: «Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας συναντήθηκε σήμερα, 8/01 με παλαίμαχους ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ. Στην συνάντηση συμμετείχαν οι κ.κ. Θ. Μαύρος, Ντ. Μπάγιεβιτς, Λ. Νικολάου, Στ. Σεραφείδης, Στ. Μανωλάς και εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ, οι κ.κ. Αλ. Φλαμπουράρης Συντονιστής των ΕΕΚΕ, ο Γιώργος Πάντζας, Συντονιστής ΕΕΚΕ Αθλητισμού, Τζούλιο Συναδινός, Συντονιστής του Τμήματος Αθλητισμού του ΣΥΡΙΖΑ. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ μεταξύ άλλων ανέφερε: Τα αθλητικά σωματεία της χώρας πρέπει να διαθέτουν εγκαταστάσεις αντάξιες της ιστορικής τους διαδρομής και της κοινωνικής τους προσφοράς. Είναι γνωστό ότι η ιστορική ΑΕΚ, μετά την κατεδάφιση του γηπέδου της και την απόσυρσή του από τον φάκελο των Ολυμπιακών αγώνων του 2004, για την οποία οι υπεύθυνοι βρίσκονται στο απυρόβλητο, έμεινε άστεγη. Η ΑΕΚ δικαιούται να αποκτήσει νέο, σύγχρονων προδιαγραφών γήπεδο στην ιστορική της έδρα και στο φυσικό της χώρο, αντάξιο του μεγέθους και της προοπτικής της κι ενταγμένο αρμονικά σε ένα αναβαθμισμένο φυσικό και οικιστικό περιβάλλον. Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ θα πάρει άμεσα, μετά τις εκλογές, πολιτική πρωτοβουλία, ώστε να καθίσουν στο ίδιο τραπέζι ο Δήμος και οι τοπικοί φορείς αλλά και οι φορείς εκπροσώπησης της ΑΕΚ, με στόχο να επικρατήσει γόνιμος διάλογος και κλίμα συνεργασίας. Θα εργαστούμε ώστε από κοινού να βρεθεί ο πιο αποτελεσματικός τρόπος ώστε και το δίκαιο αίτημα του κόσμου της ΑΕΚ για γήπεδο στη φυσική της έδρα να υλοποιηθεί και η πόλη και το περιβάλλον να προστατευθεί και κυρίως να υπάρξει ειρήνη στην πόλη της Νέας Φιλαδέλφειας.
Η ΑΕΚ κατεξοχήν ομάδα της προσφυγιάς και των λαϊκών στρωμάτων, δεν ανήκει στον εκάστοτε επιχειρηματία που διοικεί τη ΠΑΕ. Ανήκει στο λαό που την υποστηρίζει. Και εμείς ως υποχρέωση να ανταποκριθούμε στο πόθο του λαού της για γήπεδο στη φυσική της έδρα θα εργαστούμε. Με δέσμευση και όραμα να απελευθερώσουμε το ποδόσφαιρο από τη στενή σφαίρα επιρροής επιχειρηματικών συμφερόντων, από τη βρωμιά και τη διαφθορά που το πνίγουν τα τελευταία χρόνια στη χώρα μας. Με καλή θέληση και συνεννόηση απ' όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές, χωρίς ακρότητες που ρίχνουν λάδι στη φωτιά, είμαστε βέβαιοι ότι θα βρούμε τον τρόπο να γίνει πράξη η επιθυμία του κόσμου της ΑΕΚ για γήπεδο στην ιστορική της έδρα».

Από την παραπάνω ανακοίνωση διαπιστώνουμε πως ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ προσπάθησε να κόψει το καρπούζι σε δυο ίσα μεγέθη. “Χαϊδεύει” τον αλλόφρονα δήμαρχό του που είναι ο κύριος υπεύθυνος του δημιουργηθέντος τεράστιου προβλήματος, από τη στιγμή που σαν μουλάρι στυλώνει τα πόδια, για την κοπή ορισμένων δέντρων από το άλσος της Νέας Φιλαδέλφειας, όταν ο Δήμος θα εισπράξει αφάνταστα αντισταθμιστικά οφέλη της ΑΕΚ από την κατασκευή του γηπέδου. Και από την άλλη δεν δεσμεύεται προεκλογικά και παραπέμπει το όλο φλέγον ζήτημα για μετά τις εκλογές.

Συμπερασματικά, πολύ φοβούμαστε πως πριν ακόμη γίνει κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ, έχει καταλειφθεί από υπέρμετρη αλαζονεία. Μια αλαζονεία Εξουσίας που μπορεί να του στοιχίσει ανεπανόρθωτα. Γιατί, οι του ΣΥΡΙΖΑ δεν έχουν εκπαιδευτεί να αντέχουν σε υψηλά ύψη πτήσεως και ενδεχομένως σύντομα να ζαλιστούν και να πέσουν. Και ειλικρινά μας ενδιαφέρει το κατακρήμνισμά τους, διότι δεν θέλουμε να δούμε με τίποτε εκ νέου κυβέρνηση της ΝΔ και του Αντώνη Σαμαρά!!
Συνεπώς, ας αφήσει ο κ. Τσίπρας και το κόμμα του τις δικολαβίστικες τακτικές και ας διατυπώσει μια περισσότερο ξεκάθαρη απόφαση. Γιατί, πρέπει επιτέλους να καταλάβει πως η πρωτιά του κόμματός του στις επικείμενες εκλογές, περνάει από την κατασκευή της “Αγιά Σοφιάς”. Ας ακούσει τις έντονες αντιδράσεις 15 χιλιάδων και πλέον θεατών του αγώνα κυπέλλου της ποδοσφαιρικής ομάδος της ΑΕΚ με τον Ατρόμητο Αθηνών στο ΟΑΚΑ, το βράδυ της ίδιας ημέρας έκδοσης του δελτίου του ΣΥΡΙΖΑ. Ας προσέξει το τεράστιο πανό που ήταν αναρτημένο και έγραφε: «Το γήπεδο στηρίζουμε και ανάλογα ψηφίζουμε».
GreekBloggers.com