19 Μαΐου 2014

Όλοι λένε πως νίκησαν, ενώ προβληματίζουν τα ποσοστά της Χρυσής Αυγής

Καμία έκπληξη! Όπως συμβαίνει πάντα μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές, όλα τα κόμματα είναι ευχαριστημένα. Αφού είναι τέτοια τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά τους που τα αποτελέσματά τους σηκώνουν πολλές αναγνώσεις.
Έτσι, η ΝΔ μετρώντας τις περιφέρειες στις οποίες πρώτευσαν οι δικοί της υποψήφιοι, που είναι οι περισσότερες, είναι ικανοποιημένη. 
(Θα είναι το ίδιο ικανοποιημένη αν αθροίσει τις ψήφους που αντιστοιχούν σε αυτές τις περιφέρειες;)
Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ευχαριστημένος επειδή υποψήφιός του μπαίνει για πρώτη φορά στο δεύτερο γύρο του Δήμου Αθηναίων, ενώ και στην Περιφέρεια Αττικής, τη μεγαλύτερη της χώρας, πρώτευσε η υποψήφιά του.
(Δεν προβληματίζεται που δεν κατάφερε να υπερκεράσει τους κυβερνητικούς/μνημονιακούς υποψήφιους σε τόσες περιοχές;)
Ακόμα και το ΠΑΣΟΚ εμφανίστηκε ικανοποιημένο, επειδή, λέει, υποψήφιοι που υποστήριξε κι εκείνο (μαζί με άλλους) μπαίνουν στο δεύτερο γύρο στις μισές περίπου περιφέρειες.
(Εδώ γελάμε! Δηλαδή πιστεύουν ότι η επιτυχία των εν λόγω υποψηφίων οφείλεται στους δικούς του πολυπληθείς ψηφοφόρους; )

 Τα ποσοστά της Χρυσής Αυγής φανερώνουν για μια ακόμα φορά αυτό που δεν θέλουν να καταλάβουν αυτοί που έχουν την εξουσία (εκτελεστική και δικαστική) και που πολλές ψύχραιμες φωνές φωνάζουν από πολύ καιρό. Οι διώξεις και οι προφυλακίσεις δεν αποτελούν λύση! Το φίδι θέριεψε για τρεις, κυρίως, λόγους: 
α) της πολιτικής της λιτότητας, 
β) της μεταναστευτικής πολιτικής και 
γ) της αποκάλυψης της φαυλότητας των μέχρι σήμερα κυριάρχων πολιτικών κομμάτων. 

Η πλειοψηφία αυτών που ψηφίζουν τη Χρυσή Αυγή δεν είναι φασίστες, όσο δύσκολο κι αν είναι σε κάποιους να το καταλάβουν. Ψηφίζουν έχοντας τιμωριτική πρόθεση. Οπότε καθίσταται φανερός ο τρόπος, με τον οποίον θα μπορούσε να ξεφουσκώσει αυτό το επικίνδυνο φαινόμενο. Αντιμετωπίζοντας τις παραπάνω αναφερόμενες τρεις αιτίες με τις παρακάτω ενέργειες:
α) τον τερματισμό της πολιτικής λιτότητας και την απεξάρτηση των ελληνικών κυβερνήσεων από τις αποφάσεις ξένων κυβερνήσεων.
β) ασκώντας πίεση για τροποποίηση του κανονισμού "Δουβλίνο ΙΙ" στα σημεία που μας αφορά και
γ) την κατάργηση των προστατευτικών για υπουργούς και βουλευτές νόμων και διατάξεων, καθώς και την ειλικρινή κι ενδελεχή έρευνα στα οικονομικά των πολιτικών προσώπων που άσκησαν εξουσία. Τελικά, να εφαρμόζονται οι νόμοι και για τους πολιτικούς, όπως για τους υπόλοιπους πολίτες.
Ξέρω πως δεν είναι εύκολο να γίνουν τα παραπάνω σε σύντομο χρονικό διάστημα. Όμως οι "αρμόδιοι" δεν έχουν δείξει την ελάχιστη έστω πρόθεση να κινηθούν προς αυτές τις κατευθύνσεις. Φυσικά! γιατί χρειάζεται δουλειά! Έτσι βρήκαν την εύκολη και γρήγορη λύση των προφυλακίσεων, μια πρακτική που νόμισαν ότι θα ξεφούσκωνε τη Χρυσή Αυγή, επειδή θα φανερωνόνταν οι εγκληματικές δραστηριότητές της. Και ίσως να στεφόταν με επιτυχία αυτή η μέθοδος, αν οι πολίτες είχαν εμπιστοσύνη τόσο στη κυβέρνηση, όσο και στη δικαστική εξουσία (την ίδια που κωφεύει σε περιπτώσεις που εμπλέκονται πολιτικά πρόσωπα σε ύποπτες δραστηριότητες). Όμως, όπως αποδεικνύεται από τα χθεσινά αποτελέσματα, οι διώξεις ηρωποίησαν τους υποψήφιους του ακροδεξιού αυτού κόμματος και τους έδωσαν πρωτόγνωρα ποσοστά. Και να σκεφτεί κανείς ότι κατέβασαν υποψήφιους σε λίγες περιοχές!
Να σημειώσω επίσης ένα ακόμα λάθος των κυβερνητικών σχεδιασμών πάνω σε αυτό το θέμα. Θεωρούν ότι αν ξεγυμνώσουν τη Χρυσή Αυγή, οι δεξιοί κατά πλειοψηφία ψήφοι της θα επαναπατριστούν στο συγγενικό και όμορο κόμμα της ΝΔ. Δεν λαμβάνουν υπόψη όμως, ότι πρόκειται κατά βάση για αντιμνημονιακούς ψηφοφόρους με τιμωριτική διάθεση, οπότε κανείς δεν ξέρει προς τα πού θα κατευθυνθούν.
'Οσο λοιπόν δεν πολεμούν τις ρίζες που έθρεψαν αυτό το δέντρο, αλλά προχωρούν σε κλάδεμα το οποίο το δυναμώνει, ας μη χύνουν άλλα κροκοδείλια δάκρια  για τα ποσοστά τής - συστημικής τελικά - Χρυσής Αυγής. Και ας μη θεωρούν τους εαυτούς τους δημοκράτες επειδή χρησιμοποιούν εκφράσεις όπως "νεοναζιστικό μόρφωμα", "εγκληματική οργάνωση" και τα παρόμοια. Τέτοια φαινόμενα δεν καταπολεμώνται με λόγια, αλλά με έργα! 

GreekBloggers.com