29 Απριλίου 2013

3 χρόνια στην κόλαση του μνημονίου (του Γιώργου Δελαστίκ)

Με την ευκαιρία της συμπλήρωσης τριών χρόνων από τη μέρα που ο λαοπρόβλητος πρωθυπουργός ΓΑΠ ανακοίνωσε την υπαγωγή της χώρας μας στην προστασία των ...εθνοσωτήριων μνημονίων, γράφτηκαν αυτές τις μέρες αρκετά αφιερώματα για τη σωτηρία της χώρας μας από τη μέγγενη του δημοσίου χρέους, το οποίο κατά την περίοδο της άφιξης της τρόικας ήταν γύρω στο 125-130% του ΑΕΠ (συζητήσιμο, αφού για να εμφανιστεί σε αυτό το ύψος έγιναν διάφορες αλχημείες, όπως έχει φανεί) και με τη βοήθεια των "ειδικών" έχει φτάσει σήμερα στο εξαιρετικά ...χαμηλό ύψος του 180-190% του ΑΕΠ (ούτε δηλαδή 200% - μέχρι τη στιγμή αυτή τουλάχιστον).
Από τα αφιερώματα σε αυτή την αποφράδα επέτειο διαλέγω να αναρτήσω το άρθρο του Γ.Δελαστίκ, που περιγράφει τα επιτεύγματα των κυβερνήσεων αυτών των τριών χρόνων, με το δικό του χαρακτηριστικό τρόπο.

3 χρόνια στην κόλαση του μνημονίου

Σαν προχτές ήταν, τρία χρόνια πριν: 23 Απριλίου 2010. Τρία χρόνια που έχουν φανεί στους Έλληνες σαν τρεις αιώνες. Από το ακριτικό Καστελόριζο, που είχε πάει βόλτα για να έχει όμορφο ντεκόρ, ο κατάπτυστος Γιώργος Παπανδρέου, πρωθυπουργός τότε της χώρας, αναγγέλλει περιχαρής την ολοκλήρωση του πολιτικού του έργου - την υπαγωγή της Ελ­λάδας σε καθεστώς υποτέλειας προς τη Γερμανία, την ΕΕ και το ΔΝΤ μέσω Μνημονίου.
Σύντομα η ζωή θα αποδείξει ότι το Μνη­μόνιο που υπογράφει ο Γ. Παπανδρέου ανή­μερα της ονομαστικής του εορτής είναι το σύγχρονο ισοδύναμο των συνθηκών παρά­δοσης των χωρών στα νικηφόρα γερμανικά ναζιστικά στρατεύματα κατά το Β' Παγκό­σμιο Πόλεμο.

Ξυπνούν οι πιο απαίσιες αναμνήσεις. Στην πολιτική ζωή της χώρας εισβάλλει ένας άλ­λος προδότης από το παρελθόν, ο στρατη­γός Γεώργιος Τσολάκογλου, ο οποίος και αυτός την ημέρα της γιορτής του, στις 23 Απριλίου του 1941, υπέγραφε στη Θεσσα­λονίκη την παράδοση της Ελλάδας στους Γερμανούς ναζί.

Ο Γιωργάκης γίνεται ο νέος «Τσολάκογλου». Το ίδιο και η κυβέρνησή του, που αποκαλείται πλέον «κυβέρνηση Τσολάκογλου», όπως ως «Τσολάκογλου» καθιερώ­νονται στη συνείδηση των Ελλήνων και οι επόμενοι πρωθυπουργοί Λουκάς Παπαδήμος και Αντώνης Σαμαράς. Πολιτικοί δωσί­λογοι θεωρούνται και οι υπουργοί τους από όσους δεν τους ψηφίζουν.

Αυτό, βέβαια, δεν τους προκαλεί φόβο, ούτε καν ντροπή. Ο λόγος είναι απλούστα­τος: γνωρίζουν ότι οι δωσίλογοι της ναζιστικής Κατοχής έγιναν εξουσία στην Ελλάδα - και φυσικά δεν βρίσκουν κανένα λόγο να μην επαναληφθεί αυτό και τούτη τη φορά! Δεν έχουν άδικο...


Ανεξάρτητα όμως από τα συμφέροντα που εκπροσωπούν ο Παπανδρέου, ο Σαμα­ράς, ο Βενιζέλος, ο Στουρνάρας, ο Λοβέρδος και οι υπόλοιποι, η ουσία είναι ότι πέτυχαν να ρημάξουν την Ελλάδα και τους Έλλη­νες με απόλυτη άνεση. Δεν άφησαν τίποτα όρθιο οι πρωταγωνιστές των σύγχρονων «κυβερνήσεων Τσολάκογλου» είτε ήταν του ΠΑΣΟΚ είτε της ΝΔ. Το ΑΕΠ κατέρρευσε με εφιαλτικούς ρυθμούς. Μείωση κατά 4,9% το 2010, την πρώτη μνημονιακή χρονιά. Νέα παταγώδης πτώση κατά 7,1% το 2011, ακολουθούμενη από νέα καταβύθιση κατά 6,4% το 2012 - ούτε πόλεμος να ήταν!

Πριν από το Μνημόνιο, το 2009 το ΑΕΠ είχε πέσει κατά 3,1 % και το 2008 κατά 0,2%. Πο­σοστά που ούτε κατά διάνοια συγκρίνονται με τον όλεθρο που προκάλεσε η μνημονιακή πολιτική. Άλλωστε, την προηγούμενη πενταετία 2003-2007 το ΑΕΠ είχε σημειώσει εκρηκτική ανάπτυξη: 5,9% το 2003 και 4,4% το 2004, συν 2,3% το 2005, ακολουθούμενη από 5,5% το 2006 και 3,5% το 2007.

Σε ιλιγγιώδη ύψη παρέμεινε το δημόσιο χρέος της Ελλάδας ως ποσοστό του ΑΕΠ παρά τη λεηλασία των κρατικών ομολόγων μέσω του «κουρέματος» και της «επαναγο­ράς» τους, το οποίο αντί να μειώνεται, όπως υπόσχονταν οι ξένοι επικυρίαρχοι και οι ντόπιοι συνεργάτες τους για να δικαιολο­γήσουν την πολιτική της άγριας λιτότητας που επέβαλαν στους Έλληνες, αυξήθηκε (!) με καλπάζοντες ρυθμούς. Από το 129,7% του ΑΕΠ που ανήλθε το 2009 (ποσοστό που διαμορφώθηκε τεχνητά με απερίγραπτες λαθροχειρίες των απατεώνων του ΠΑΣΟΚ που συμμετείχαν στην κυβέρνηση Παπαν­δρέου) εκτινάχθηκε στο 148,3% το 2010 και στο 170,3% του ΑΕΠ το 2011!

Κλέβοντας τυπικά το 53% των χρημάτων όποιου είχε αγοράσει ελληνικά ομόλογα και ουσιαστικά πάνω από το 80% (!) μέσω της αντικατάστασης υποχρεωτικά του 47% που απέμενε με νέα ομόλογα-σκουπίδια, που λήγουν από το... 2023 έως το 2042 (!) και φυσικά έχουν μηδαμινές αγοραίες τι­μές, οι πολιτικοί απατεώνες αυτής και της προηγούμενης κυβέρνησης «μείωσαν» το δημόσιο χρέος στο 156,9% του ΑΕΠ - δη­λαδή πολύ χειρότερα από όσο ήταν όταν το παρέλαβαν και απολύτως... μη βιώσιμο!

Μας οδηγούν, δηλαδή, με μαθηματική ακρίβεια στη χρεοκοπία. Αφού μας έλιωσαν στη λιτότητα και μας φτώχυναν, μας κατα­κλέβουν και μας εξαθλιώνουν!

Σε αντίθεση με την τεχνητή εικόνα που άφησαν κυβέρνηση και τρόικα να δημιουργηθεί -ότι με το «κούρεμα» των ελληνικών κρατικών ομολόγων θα μειωθεί στο μισό το χρέος της Ελλάδας προς τους ξένους δανει­στές-, η λεηλασία των κατόχων ομολόγων χρησιμοποιήθηκε συνειδητά ως μοχλός για να διαλύσει τα ελληνικά ασφαλιστικά ταμεία και το ελληνικό τραπεζικό σύστημα!

Τα ταμεία είχαν περίπου 24 δις ευρώ σε ομόλογα -και σε καταθέσεις που η Τράπεζα της Ελλάδος είχε ετσιθελικά μετατρέψει σε κρατικά ομόλογα για να φάει η κυβέρνηση τα λεφτά των ταμείων!- και έχασαν αμέσως τα μισά τους χρήματα με το «κούρεμα» κατά 53%. Εν συνεχεία, η αντικατάσταση του 47% των χρημάτων τους με ομόλογα- σκουπίδια, που λήγουν σε είκοσι, τριάντα χρόνια, οδήγησε στην ουσιαστική απώλεια τουλάχιστον του 70% ή 75% των διαθεσί­μων και των αποθεματικών τους. Αυτό σε απλά ελληνικά σημαίνει ότι οι συντάξεις θα μειωθούν άμεσα -πιθανότατα ακόμη και από το φθινόπωρο- και θα συνεχίσουν να μειώνονται διαρκώς για τον απλούστατο λόγο ότι τα ταμεία δεν έχουν λεφτά να δί­νουν συντάξεις μετά και την κυβερνητική ληστεία των χρημάτων τους.

Καθώς τα λεφτά τους έμειναν στο ένα τρί­το όσων είχαν και επιπλέον τα τραπεζικά επιτόκια πέφτουν κατ'απαίτηση των Γερμα­νών, πρέπει να συνυπολογίσουμε ότι, ενώ μέχρι το «κούρεμα» πέρσι τέτοιον καιρό εισέπρατταν τα ασφαλιστικά ταμεία συνο­λικά κάπου 700 και πλέον εκατ. ευρώ από τόκους, από εδώ και πέρα υπολογίζεται ότι με το ζόρι θα παίρνουν καμιά 150ριά εκα­τομμύρια. Αυτό όμως σημαίνει νέα «τρύπα» κάπου μισού  δισεκατομμυρίου ευρώ για τα ασφαλιστικά ταμεία - ένα πρόσθετο έλλειμ­μα δηλαδή που προοιωνίζεται επιπρόσθε­τες μειώσεις στις συντάξεις.

Τα πράγματα είναι ακόμη χειρότερα. Η κα­ταβαράθρωση των μισθών των εργαζομέ­νων συνεπιφέρει και μείωση του συνολικού ύψους των ασφαλιστικών τους εισφορών. Η ραγδαία αυξανόμενη ανεργία, με ένα επι­πλέον εκατομμύριο ανέργους μέσα σε μία πενταετία, μεταφράζεται σε οικονομική συμ­φορά και για τα ταμεία. Η ταχύτατη επέκταση της μαύρης εργασίας, την οποία απαιτούν πολλοί εργοδότες, με αποτέλεσμα αυτή να προσεγγίζει το 30% (!) σύμφωνα με το ΙΟΒΕ και τη ΓΣΕΕ, προστίθεται στους παραπάνω λόγους και καθιστά δραματική την κατάστα­ση στον τομέα των συντάξεων και απολύτως βέβαιες τις νέες και διαρκείς μειώσεις τους.

Δραματική υποβάθμιση της παρεχόμενης ιατρικής και νοσοκομειακής περίθαλψης στον πληθυσμό της χώρας έχει σημειωθεί στα χρόνια του Μνημονίου. Παράλληλα οι κυβερνήσεις Παπανδρέου και Σαμαρά «φέσωναν» και «φεσώνουν» συστηματικά όποιον γιατρό και φαρμακοποιό έρχεται σε επαφή με το κράτος-απατεώνα, το οποίο χρωστά πάνω από 1,2 δις ευρώ στους φαρ­μακοποιούς και 0,67 δις ευρώ στους για­τρούς μέσω ΕΟΠΥΥ!

Οι γιατροί φεύγουν τρέχοντας από τον ΕΟΠΥΥ και κόβουν κάθε επαφή μαζί του, με αποτέλεσμα σε 21 νομούς να μην συνερ­γάζεται με αυτόν ούτε... ένας (!) παιδίατρος, ενώ σε 8 νομούς δεν συνεργάζεται κανένας καρδιολόγος! Έχει ρίξει τις αμοιβές τους στα... 10 ευρώ μεικτά ανά επίσκεψη, από τα οποία τους μένουν στο χέρι τα 6,50 ευρώ! Έπαιρναν 20 και τους έμεναν 16 ευρώ, τώρα τους μένουν 6,50, και μάλιστα τους έχει απλήρωτους και έξι μήνες!

Σαν να μην έφτανε αυτή η αθλιότητα, τη στιγμή αυτή ο ΕΟΠΥΥ είναι συμβεβλημέ­νος με 4.200 γιατρούς και η κυβέρνηση έχει υπογράψει στο Μνημόνιο να τους... μειώσει κατά 10% το 2013 και ακόμη κατά 10% το 2014!

Κατ' απαίτηση των Γερμανών, της ΕΕ και του ΔΝΤ διαλύεται και η νοσοκομειακή πε­ρίθαλψη: από τις 46.000 νοσοκομειακές κλί­νες που προβλέπει το ΕΣΥ, αυτή τη στιγμή υπάρχουν μόνο 36.000 κλίνες. Κι όμως τα ΠΑΣΟΚικά πολιτικά λαμόγια ήθελαν να αρχί­σουμε να... πουλάμε τη χρήση νοσοκομεια­κών κλινών σε ξένους! «Να νοικιάσουμε υποδομές του ΕΣΥ σε ξένα ασφαλιστικά τα­μεία», έλεγε χωρίς να ντρέπεται ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας.

Μέσα στο σχεδιασμό των Γερμανών επι­κυρίαρχων της Ευρώπης είναι και η αρπαγή των καταθέσεων -κατά ένα ποσοστό καθοριζόμενο ανά περίπτωση- σε όλες τις υπο­τελείς χώρες της Ευρωζώνης, με πρώτη, φυ­σικά, την Ελλάδα. Ειδικά μετά την απόλυτη επιτυχία του κόλπου αυτού στην Κύπρο χω­ρίς να ανοίξει μύτη και χωρίς να ενδιαφερ­θεί κανένας άλλος στην Ευρώπη, πρέπει να θεωρείται βέβαιη η ληστεία των καταθετών σε πολλές χώρες και η καθιέρωσή της ως... αρχής λειτουργίας του ευρώ! Όσες διαβεβαιώσεις περί του αντιθέτου κι αν δίνει η κυ­βέρνηση της Αθήνας, δεν έχουν καμία αξία, για τον απλούστατο λόγο ότι δεν θα απο­φασίσουν την κατάσχεση των καταθέσεων οι γηγενείς «Τσολάκογλου», αλλά απευθείας το Βερολίνο, το οποίο δεν πρόκειται φυσι­κά ούτε καν να ρωτήσει τη γνώμη τους. Θα τους δώσει απλώς την εντολή και αυτοί θα την εκτελέσουν πειθήνια - ακριβώς όπως έκανε και ο Νίκος Αναστασιάδης στην Κύ­προ.
GreekBloggers.com