16 Δεκεμβρίου 2014

Νταβρής, άλλο ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα ανάλγητου βουλευτή

Είναι κάποιοι βουλευτές, των οποίων την ύπαρξη αγνοούμε, μέχρι να συμβεί κάτι που θα τους βγάλει από την αφάνεια και θα τους μάθουμε όλοι, όχι απαραίτητα για κάποια καλή τους ενέργεια.
 
Ένας από αυτούς, το όνομα του οποίου δεν είχα ξανακούσει μέχρι πριν λίγες μέρες, είναι κάποιος Νταβρής. Ο λόγος που τον συναντώ σε όποιο κανάλι γυρίσω, είναι ότι δήλωσε πως θα ψηφίσει "ναι" στην ψηφοφορία για πρόεδρο Δημοκρατίας. Έτσι τα συστημικά ΜΜΕ - που φυσικά δεν θα έχαναν την ευκαιρία - τον βγάζουν συνέχεια στα παράθυρα κι αυτός με περισσό θράσος παραθέτει τα παιδαριώδη επιχειρήματά του.

Η αιτία που με έκανε να καθίσω να ασχοληθώ με ένα τέτοιο άτομο είναι αυτό που τον άκουσα να εκστομίζει πριν λίγη ώρα στο Σκάι, ότι δηλαδή ο ελληνισμός επιβίωσε για χιλιετίες δεν θα εξαφανιστεί επειδή μειώθηκαν οι συντάξεις. Μάλιστα, έτσι ακριβώς! Εδώ θα μπορούσα να συνεχίσω το επιχείρημά του με κάτι σαν "δεν θα χαθεί ο ελληνισμός, επειδή οι πολίτες θα πληρώσουν παραπάνω φόρους" ή "δεν θα χαθεί ο ελληνισμός, επειδή οι μισοί έλληνες δεν θα έχουν δουλειά" και άλλα πολλά και γνωστά σε όσους πατούν το χώμα αυτής της χώρας, αντί να κινούνται σε ένα παράλληλο σύμπαν. 


Και αυτό το άτομο προβάλλει αυτή την αναλγησία που τον χαρακτηρίζει ως επιχείρημα για την υπερψήφιση του προταθέντος στελέχους της ΝΔ, αντιπροέδρου της μέχρι πρότινος, ως προέδρου της Δημοκρατίας.

Μήπως όμως αυτή του η φράση δεν φανερώνει την επαφή που έχει το εν λόγω άτομο με τον κόσμο που υποφέρει εξαιτίας της πολιτικής που θα ζητήσει τη συνέχισή της με την ψήφο του.

Τελειώνοντας θα αναρωτηθώ: ποιοι ψηφοφόροι ψηφίζουν τέτοιους τύπους;
GreekBloggers.com